Vigyázz, kész, NYÁR!

2021.04.27.

Vigyázz, kész, NYÁR!

A Te bőröd már felkészült a nyárra?

Május elején már bőven érezzük a jó idő közeledtét, hamarosan beköszönt a nyár. Bőrünket gyakran csak a nyaralás során éri napfény, hozzászoktatás nélkül. Aki tudatos a bőrápolás terén, tudja, hogy már a tavaszi, napsütéses időszakban is védeni kell a bőrt a napsugarak ellen, ezzel együtt pedig érdemes elkezdeni a felkészítését a nyári időszakra. Amennyiben a bőr hirtelen kap nagyobb mennyiségű napfényt, jelentős károsodás érheti, így fontos a megfelelő óvintézkedés. 

 

Hogyan készíthetjük fel nyárra bőrünket?

Az előkészületeknél alapvetően figyelnünk kell külön a test- és az arcbőr állapotára is. 

Arcbőr

Az egészséges arcbőr képes ellenállni a nap sugarainak, nem ég le, nem válik gyulladtá. Hogyan lehet elérni ezt? Ez attól függ, milyen a bőr jelenlegi állapota, azonban amit mindenképp ajánlanék, az egy alapos tisztítás és a faggyú eltávolítása, amivel a gyulladásokat elkerülhetjük, illetve a bőr védelmének támogatása extra hatóanyagokkal, vitaminokkal. 

Milyen kezeléseket végezhetünk arcon?

A felkészítési folyamatot kezdjük egy peelinggel, hogy az arcbőr homogénné váljon. Komolyabb hámlasztásokat már nem ajánlok ebben az időszakban az egyre erősödő napsugárzás miatt. Egy egyszerű bőrradírozás után tonizáljuk a bőr, a pH-érték helyreállítása érdekében. 

A táplálásra is fordítsunk nagy hangsúlyt! Használhatunk természetes növényi olajokat tartalmazó készítményeket. A-, C-, E- és F vitamin pótlására avokádó, jojoba-, vagy szőlőmagolaj alkalmazható, emellett hasznos antioxidáns és ásványi anyag tartalma miatt is. A tápanyagokat ultrahanggal vagy egy nyugtató masszázzsal visszük be a bőrbe.

A kozmetikai kezelések csak akkor lesznek hatásosak, ha mi magunk, otthon is fordítunk időt a bőr ápolására. A reggeli rutinból elmaradhatatlan a fényvédő használata, ami segít a bőr öregedésének lassításában.

Testápolás 

A strandszezon közeledtével előkerülnek a nyári öltözetek, rövidnadrágok, szoknyák és legtöbbször ilyenkor szembesülünk a téli időszak okozta bőrhibákkal, problémákkal. Legyünk előrelátóak, hiszen ezek helyreállítására több hét vagy hónap szükséges. Akár alakformálás, salaktalanítás, méregtelenítés vagy esetleg a cellulit kezelése a cél, fontos, hogy a nyaralás előtt a bőrnek legyen elég ideje regenerálódni. Ellenkező esetben könnyen kialakulhat fényérzékenység. 

A bőr egészségének helyreállítása és megőrzése két emberes feladat. A hatékony kozmetikai kezelések mellett a megfelelő, otthoni bőrápolás is elengedhetetlen, illetve a szervezet támogatása belsőleg is. Nélkülözhetetlen a vitaminok pótlása, az elegendő folyadékfogyasztás és az egészséges táplálkozás is.

8 tipp, amivel segítheted szervezeted megújulását és felkészülését a nyári hónapokra:

1, Néhány napos vagy hetes húsmentes étrenddel rengeteget könnyíthetsz a leterhelt emésztőrendszereden, így egyszerűbben tud megszabadulni a méreganyagoktól. 

2, Sport, mozgás bevezetése a mindennapokba is hatékony módszer

3, Kevesebb édesség, nassolnivaló

4, Napi 2-3 liter folyadék elfogyasztása, ami leginkább víz vagy cukormentes tea legyen. 

5, Télen felhasznált vitaminok pótlása: A-, C-, E-, F-vitamin

6, Lehetőleg kerüld a szolárium használatát

7, Ellenőriztesd az anyajegyeket bőrgyógyásszal, aki átnézi az összeset és felméri az esetleges kockázatokat. 

8, És végül, de nem utolsó sorban szükséged lesz a kozmetikusodra, hogy kitisztítja és felkészítse a bőrödet, megfelelő kezeléssel, táplálással a nyárra.

Fordulj hozzám bizalommal, várlak szeretettel 18. kerületi szalonomban! Foglalj időpontot online ide kattintva vagy keress bátran a 06/70-521-9434 telefonszámon! 

 
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Megosztás