Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Vajon képesek vagyunk lassítani a bőr öregedését?

2021.03.29.

A bőrápolás nem csak akkor fontos, amikor éppen valamilyen problémát szeretnénk kezelni, hanem a megelőzés is legalább annyira lényeges és alapvető feladat. Sokszor már csak akkor foglalkozunk megjelenésünkkel, amikor változás következett be: valamilyen bőrproblémával találkozunk vagy megjelennek az első ráncok. A természetes öregedési folyamatokat nem tudjuk meggátolni, azonban tehetünk azért, hogy bőrünk újra “tömör” és fiatalos legyen!

Milyen jelei lehetnek a bőr öregedésének? 

Igaz, hogy látható jelei csak jóval később jelentkeznek, körülbelül 25 éves korban elkezdődik bőrünk öregedési folyamata, amely általában a nőknél menopauza idején jelentősen felgyorsul, emiatt pedig jobban érzékelhető maga a változás. 

Az öregedési folyamatnak köszönhetően csökken a bőr tömörsége. Emiatt folyamatosan vékonyodik, rugalmatlanná válik. Ezáltal megereszkedik, hiszen a változás miatt egyszerűen  nem képes megtartani az eredeti formáját. A másik szembetűnő eltérés pedig a bőrünk színében jelentkezik, ami idővel lényegesen fakóbb, színtelenebb lesz.

Mi okozhatja még a tömörség csökkenését? 

Nem csak az öregedés okozza a fiatalos megjelenés elvesztését, hanem egyéb tényezők is közrejátszhatnak. Ilyen például a belső, szervezetben lejátszódó folyamatok lassulása, hormonális aktivitás csökkenése, melyek kihatnak a bőr állapotára. 

A belső tényezők mellett külső okok is befolyásolják megjelenésünket: a legfőbb öregedést elősegítő faktor a napfény. Az UV-sugarak növelik a bőrben a reaktív káros szabadgyökök mennyiség, és roncsolja a hám és irha szerkezetét is. Hosszabb távon a bőr megvastagszik, szárazzá, redőssé válik, valamint foltok és ráncok jelennek meg rajta. Nem kell sokat várni, elég egy-két hosszúra nyúlt napozás, ami érzékenységet és gyulladást is okozhat. Ezért nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a megelőzés, a fényvédelem, még a kevésbé napos időszakban is.  

Ezen kívül a dohányzás sem kíméli bőrünket, hiszen a dohányban található kémiai anyagok roncsolják a bőrben található kollagént és elasztint is, ezzel szintén erősítve az öregedést. 

Mit tehetünk bőrünk állapotának megőrzése érdekében? 

Ahogy korábban is írtam, az időt még sajnos nem tudjuk megállítani, így a bőr öregedését sem, viszont megfelelő életmóddal segíthetjük a bőr tömörségének helyreállítását. Egészséges étkezés és elegendő folyadékfogyasztás az alapja, emellett pedig a helyes bőrápolási rutin kialakítását is javaslom. Ha segítségre lenne szükséged a személyre szabott rutin összeállításában, keress bizalommal a 06/70-521-9434 telefonszámon!

Amivel lassítani tudjuk az öregedéssel járó folyamatokat, azok a különböző bőrápoló termékek, melyek kifejezetten a bőrtömörség javítására lettek kifejlesztve. Ezek a készítmények táplálják a bőrsejteket speciális növényi kivonatokkal, vitaminokkal, illetve antioxidánsokat is tartalmaznak.  

Komolyabb kezelések is segíthetnek megőrizni bőrünk üdeségét, mint a kémiai hámlasztások, esetleg a lézeres hámlasztás. Az ilyen kúrák során eltávolítjuk a bőr legfelső rétegét, ettől tömörebbé válik, hiszen ezáltal beindul a kollagéntermelés. Fontos megjegyezni, hogy ezeket az eljárásokat kizárólag hozzáértő szakember végezheti! 

Ügyelj Te is bőröd egészségére, és kérj személyre szabott tanácsot Tőlem! Kérj időpontot online, vagy telefonon, a 06/70-521-9434 telefonszámon!

Várlak Téged is szeretettel, a 18. kerületi szalonunkban!

 
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!