Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Tudatos arcápolási rutin - Vajon eddig Te is rosszul csináltad?

2021.03.01.

Tudatos arcápolási rutin - Vajon eddig Te is rosszul csináltad?

Miért fontos az arcápolás? Miért nem elég, ha fürdés során szappannal megmosod az arcod? Olvass tovább, mert cikkünkből megtudhatod, hogyan alakítsd ki a személyre szabott, napi arcápolási rutinod!

Az ideális rutin kialakítása egyáltalán nem egyszerű, viszont annál fontosabb ennek  kialakítása (és beépítése a mindennapokba!), hiszen csak így érthetjük el, hogy hosszú távon egészséges és ápolt maradjon bőrünk. Ehhez hoztam most segítséget, ami alapján átláthatóvá válik számodra, hogyan is áll össze egy arcápolási rutin.  

Tapasztalataim alapján sokaknál még mindig nem megfelelő vagy ami még rosszabb, egyáltalán nincs kialakítva egy személyre szabott arcápolási rutin.

Egyáltalán miért van szükség egy saját arcápolási rutin kialakítására? 

A nap folyamán rengeteg szennyező anyag kerül bőrünkre. Ha nem távolítjuk el, akkor ezek megbontják a bőr egyik védekező rétegét, amely a baktériumokkal szemben véd minket, így ha ez a réteg sérül, kevésbé leszünk ellenállóak a káros hatásokra, és a bőr állapota is rosszabb lesz. 

Néhány embernél a bőrtisztítás kimerül annyiban, hogy az esti zuhanyzás során tusfürdős, szappanos vízzel megmosakodnak, majd esetleg egy kis hidratálóval ápolják bőrüket. 

Azonban hatalmas tévhit, hogy a csapvíz, szappan vagy a tusfürdő megfelelően tisztítja a bőrt! A csapvíz egyáltalán nem képes eltávolítani a szennyeződéseket, sőt kifejezetten szárítja bőrünket. Igaz, hogy a szappan mélyrehatóan tisztít, viszont ezzel együtt kioldja a hasznos anyagokat is, így önmagában ez nem elég. 

Tehát ezért fontos a megfelelő napi arc- és bőrtisztítás, hiszen ha ez elmarad, akkor hiába a kozmetikai kezelés, hosszú távon nem lesz egészséges és ápolt bőrünk. 

Az arcápolási rutin alapja

Minden az alap-bőrtípusod meghatározásánál kezdődik. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy ehhez kérje szakember segítségét, aki pontosan tudja diagnosztizálni a bőrtípusod, hiszen ez nem csak annyiból áll, hogy száraz, zsíros, vagy kombinált a bőröd! Ha ehhez szükséged van segítségre, keress bátran a 06/70-521-9434 telefonszámon!

Ma már nagyon könnyű elcsábulni, a rengeteg kozmetikum közül csak levesszük azt, ami a legszimpatikusabb, anélkül, hogy megnéznénk az összetevőit. Ezért érdemes tisztában lenni a bőrtípusoddal, mert így fogod csak tudni, milyen állagú és hatóanyag-tartalmú kozmetikumokra lesz szükséged.  

Hogyan áll össze az arcápolási rutin? 

Nézzük meg az alaprutint, amivel szép, egészséges marad a bőr, késlelteti az öregedést, illetve a ráncok kialakulását is. 

1, Kezdjük egy lemosóval, ami nem szárítja a bőrt, ennek ellenére hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, a sminket és más szennyeződéseket az arcodról. A reggeli és esti rutinba is érdemes beépíteni a lemosót, bár reggel ezt helyettesítheted akár langyos vízzel is.

2, A hidratálás és fényvédelem elengedhetetlen része az arcápolásnak! Illeszd be a reggeli rutinodba a fényvédős hidratálást, hiszen ez megvéd a nap káros UV-sugaraitól, amik a gyorsítják a bőröregedés folyamatát. Az esti hidratálásnál már elhagyhatod a fényvédőt. A megfelelően hidratált bőr képes megóvni minket a külső, káros tényezőktől, ezért ez kiemelten fontos része a testápolásnak!

3, A tudatos arcápolási rutin tartalmazza a hámlasztást is. Ez azért lényeges, mert egy jó hámlasztó “bőrradírként” funkcionál: kíméletesen, de hatékonyan távolítja el az elhalt hámsejteket, emellett pedig serkenti a természetes bőrmegújulást. 

4, Főleg a téli időszakban fontos az extra hidratálás, amit a rendszeres maszk használata kiemelten támogat. 

Látod már, mennyire fontos a megfelelő rutin kialakítása? Ha személyre szabott segítségre van szükséged, bőrtípusod megállapításában és a megfelelő hatóanyagok, kozmetikumok ajánlására, keress bizalommal a 06/70-521-9434 telefonszámon!

Várlak szeretettel a 18. kerületben, a Le Grand Beauty szalonban!

 
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!