Rádiófrekvencia a kozmetikában?!

2021.05.03.

Rádiófrekvencia a kozmetikában?!

Egy rádiófrekvenciás kezelés hatása azonnal látható: feszesebb bőr, kisimultabb arc.

De mi is az a rádiófrekvencia?

A frekvencia egy ismétlődő jelenségről, például rezgésről árulja el, hányszor ismétlődik egységnyi idő alatt. A rezgés két fajta lehet: elektromágneses vagy mechanikus. Ebben az esetben, tehát a rádiófrekvenciás elnevezés elektromágneses rezgésekre vonatkozik. Ez a frekvenciatartomány 33 kHz és 300 GHz közötti rezgésszámot jelent. Tehát rendkívül nagy frekvenciáról beszélünk, amit elektromos rezgések jellemzésére használunk. 

Hogyan kapcsolódik ez a kozmetikához? 

A kozmetikában számtalan rádiófrekvenciás készüléket alkalmazunk. Az elektrokozmetikai berendezések között a direkt, nagyfrekvenciájú készülékek közé tartoznak a rádiófrekvenciás eszközök. Ezeket két csoportra oszthatjuk: rezisztív és kapacitív rádiófrekvencia. 

Rezisztív rádiófrekvencia

A rezisztív rádiófrekvencia hatására a test szöveteiben a hullámok ellenállásba ütköznek. A készülékek hőhatáson alapulnak, mivel a szövetek ellenállásként viselkednek a frekvenciával szemben, így hő jön létre. Az elnyelt energia okozta hőhatás még nem okoz károsodást a bőrben és a szövetekben sem. 

Milyen eredmény érhető el ezzel? 

Az elérhető hatás nagyban függ a behatolás mértékétől. A készülék tulajdonságait személyre szabhatjuk: a frekvenciát, energiát, pólusok számát, valamint az intenzitás mértékét is változtathatjuk. Minél több pólussal dolgozunk, annál felszínibb rétegeket érünk el. A pólusok számának növelésével biztonságosabban végezhetjük a kezeléseket, ezzel elkerülhető a felszíni hősérülés. Az ehhez hasonló készülékekkel feszesíthető az arc és a test bőre is, visszaállíthatjuk a kollagént, illetve lehetőség van zsírmobilizációra és a narancsbőr tüneteinek csökkentésére.

A rádiófrekvenciás kezelések különállóak, más kezelésekkel nem ajánlott kombinálni. Ez esetben hatóanyag nélkül fejti ki hatását. Kifejezetten érdemes elkerülni ezeket, hiszen a különböző hatóanyagokat ilyen esetben még károsíthatja is a hő. Ha mégis valamilyen kezelésbe szeretnénk beépíteni, akkor a hatóanyagok felvitele elé tegyük be. 

A frakcionált rádiófrekvenciával rendelkező kezelőfejek két csoportja:

1, Orvosok általi kezelés (tűs)

2, Thermage, ami a kozmetikusok számára elérhető. Ezt a kezelést megtalálod szolgáltatási palettánkon is, részletes leírást itt találsz róla: kattints ide!

Thermage-kezelés - Nincs szike, nincs injekció, nincs komplikáció!

Az eljárás során tűk helyett lekerekített kimenetekkel érintkezik bőrünk, tehát például a tűs mezoterápiával ellentétben itt nem történik effektív behatolás. A frakcionális rádiófrekvenciás kezelésnél olajat vagy emulziót használunk. A kezelés nincs korhoz kötve, indokolt esetben esetén bárkinél alkalmazható

Miért hasznos a Thermage kezelés?

Az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken a kollagén és elasztin termelő fibroblast sejtek aktivitása. Ennek hatására a bőr egyre inkább veszít feszességéből, rugalmasságából. Az apró ráncok elmélyülnek, a bőr meglazul, megereszkedik, petyhüdtté válik. A folyamat szerencsére megállítható és nagymértékben javítható. Fejlett rádiófrekvenciás technológiák alkalmazásával szelektív hőkárosítás jön létre, melynek hatására a kollagén rostok termelődése aktivizálódik. A spontán összehúzó hatás révén, azonnali bőrfeszesítést eredményez. Az arc fokozatosan visszanyeri rugalmasságát, a ráncok mélysége csökken, turgora nő, fiatalos ragyogó arcszínt adva az arcnak.

A Thermage kezelés a bőrfeszesítés és kontúrjavítás biztonságos és ellenőrzött módja!

A szervezett saját kollagénjének stimulálását végzi, a bőr tónusát, kontúrját és szerkezetét újítja meg. A Thermage teljes mértékben non-invasív eljárás.

A kezelés alatt, a bőr meglévő kollagénjét feszíti meg és a továbbiakban pedig stimulálja a kollagén termelést. A hatás ezért részben azonnali és látható, másrészben elhúzódó és állandóan javuló, a kezelést követő hatodik hónap végéig. Az eredmény évekig látható!

A Thermage kezelés minden bőrtípusnál és minden bőrszín esetében alkalmazható. Nincs évszak függőség, a Thermage télen, nyáron, minden évszakban használható.

Thermage kezelés után

Bőrünk 3 rétegből áll. A látható külső réteg az epidermis, középső, kollagénben gazdag réteg, a dermis és a legmélyebben fekvő réteg, amely zsírszövetéről és a benne található kollagén rostok hálózatáról ismert, az pedig a subcutis. Ha ebben a három rétegben csökken a kollagénrostok mennyisége, a korábbi, túlzásba vitt napozás, genetikai okok, vagy a normál öregedési folyamat miatt, akkor az arc bőre megereszkedik és ráncosodik.

Azok a módszerek, amelyek csak a felületen fejtik ki hatásukat - azaz a krémek és a hagyományos kozmetikai kezelések -, nem képesek a mélyebb rétegek kollagén termelését befolyásolni!

A Thermage, olyan non-invasiv módszer, amely feszesíti a bőrt és megújítja a bőr mindhárom rétegének kollagén termelését.

A Thermage kezelés képes bárhol a testen feszesíteni, a bőrszövet mélyebb rétegeiben található kollagén rostokat, így a szemhéjon is alkalmazható. A módszer a bőrszövetben felmelegedést okoz, ez azonnal stimulálja a kollagén rostokat, de még hetekig dolgozik, így a beavatkozást követő hat hónapig egyre javul a bőr állaga.

Kattints ide és tudj meg többet a Thermage kezelésről!

Ha kérdésed merült fel a rádiófrekvenciás kezeléssel kapcsolatban, keress bátran! Várlak Téged is a 18. kerületi kozmetikai szalonomban, a Le Grand Beautynál! 

Foglalj időpontot bőrfiatalító kezeléseinkre online vagy keress bátran a 06/70-521-9434 telefonszámon! 

 
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Megosztás