Mehetek kozmetikushoz járvány idején is?

2021.04.27.

Mehetek kozmetikushoz járvány idején is?

Talán már egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy kevesebb korlátozással élhessük az életünket, mégis sokakban felmerül a kérdés: lehet-e menni és ha igen, akkor milyenek a higiéniai állapotok a kozmetikákban?

Kozmetikusként alapvetően is szigorú szabályozások szerint dolgozunk. Az előírásokat a járvány alatt fokozottabban kell betartanunk, ami most számos újdonsággal bővült. 

A munkánk során az okozza a legnagyobb komplikációt, hogy bárki hordozhatja a vírust és akár tünetmentes is lehet. Ezáltal a lehető legjobban fel kell készülnünk a védekezésre, minél több eszközzel, hogy kedves vendégeinket és magunkat is megóvjuk a betegség ellen.

Hogyan védekezünk a vírus ellen a kozmetikában? 

A maszk használata természetesen alapvető, és már mindenki jól ismeri a szabályokat, de nézzük át, mire figyelünk a szalonba látogatások során. 

A legelső teendő a kozmetikába való belépéskor a kézmosás, a kezek alapos fertőtlenítése, valamint fertőtlenített cipővédő vagy papucs alkalmazása. A Le Grand Beauty-nál korábban sem fogadtunk több vendéget egy időben, hiszen fontosnak tartjuk, hogy privát, nyugodt környezetben tudjon feltöltődni. Ez most még lényegesebb, ezért az időpontokat is úgy szervezzük, hogy vendégeink ne érintkezzenek egymással. 

Minden kezelés után elvégezzük a szalon teljes fertőtlenítését: elengedhetetlen a kezelőágyak, kilincsek, eszközök sterilizálása. A vendégek távozása után alapos szellőztetést végzünk és a levegőt is fertőtlenítjük. Különböző illóolajokkal és a légtér megfelelő páratartalmának biztosításával is csökkenthetjük a fertőzés esélyeit. 

Megfelelő védőfelszerelést használva, maszk, kesztyű és védőpajzs, védő paraván alkalmazásával  végezzük a kezeléseket. A külső óvintézkedések mellett a szervezet belső védekezésére is kiemelt figyelmet fordítunk: gyógyteák fogyasztása, megfelelő vitaminbevitel, sós vízzel való gargalizálás. Nem utolsó sorban már túl vagyok a vírusellenes két alkalmas védőoltáson is.

Tudtad? Az illóolajos szájvizek használata csökkenti a vírusok megtapadását a szájban és az orrüregben. Egy kutatás szerint az alkoholt tartalmazó és anélküli illóolajos szájvizek is hatékonyan léphetnek fel a Covid-19 ellen. A légúti fertőzések ellen szintén alkalmazható a konyhasó, a zöld tea, in vitro a gránátalma és az aronia juice is, illetve a teafa olaj borsmentával keverve is jó hatással van. Megjegyzem, ezen illóolajak, segítenek bennünket a levegő tisztításában, de nem nyújtanak 100%-os vírusellenes hatást.

A legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra, magunkra és tegyük meg a lehető legtöbbet annak érdekében, hogy újra szabadabban élhessük életünket! 

Szeretettel várlak a 18. kerületi Le Grand Beauty szalonban, természetesen a megfelelő óvintézkedések betartása mellett! 

Foglalj időpontot online, ide kattintva, vagy keress bizalommal a 06/70-521-9434 telefonszámon! 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Megosztás