Férfi a szalonban?!

2021.04.19.

Férfi a szalonban?!

Igen! Ma már nem csak a nők fektetnek nagyobb hangsúlyt a megjelenésükre, hanem a férfiak is. Egyáltalán nem számít különös dolognak, ha odafigyelnek a külsejükre, sőt számukra is ugyanolyan fontos, hogy ápolt és egészséges legyen bőrük, ezért egyre több férfivel találkozhatunk a kozmetikai szalonokban.

A férfiak célja, a friss, dinamikus megjelenés. Minél jobb, ápoltabb a külsejük, annál magabiztosabbá válnak. Nem csak a nők körében élvez előnyt egy kifogástalan megjelenésű férfi, de a sikerességet is növelheti, például munka során vagy egy állásinterjún. 

Férfiak esetében teljesen más kezeléseket, termékeket alkalmazunk, mint a nőknél. A készítmények erőt és energikusságot biztosítanak. A férfikozmetika ma már nem ismeretlen, ráadásul egyre népszerűbb lesz. Nem csak szappannal és vizzel ápolják bőrüket, hanem különböző speciális készítményeket is használnak erre a célra. 

Sok nő irigykedhet a férfiak bőrére, hiszen sokkal feszesebb, vastagabb, így a ráncok is kevésbé jelentkeznek náluk. Pigmentáltabb, így a napfényt is könnyebben elviseli. Ezt pedig a magasabb tesztoszteron-szintnek köszönhetik. De nem dőlhetnek hátra a férfiak sem, mert bőrük jóval zsírosabb, mint a nőké. Ezzel együtt tágabb pórusokkal rendelkeznek, amivel könnyen kialakulhatnak gyulladások vagy aknék is. A 40 feletti korosztálynál pedig megjelenik az anti-aging iránti igény. 

Milyen bőrproblémák alakulhatnak ki? 

Alapvetően a zsírosabb bőr, valamint a borotválkozás miatt léphet fel irritáció. Emellett az életmód is befolyásoló tényező: dohányzás, alkohol, egészségtelen táplálkozás hatásai is megjelenhetnek a bőrön pattanások, kiütések formájában.

Milyen rutint ajánlok? 

A napi rutin épp olyan fontos a férfiak esetében, mint a nőknél. A napi arctisztítás itt is elengedhetetlen, reggel és este is érdemes megfelelően lemosni arcunkat. A szappan önmagában nem elég, emellé arctisztító gélt vagy habot ajánlok. Ezután hidratálót, valamint kifejezetten a férfiak arcára kifejlesztett készítményeket (anti-aging hatóanyagokkal) is érdemes alkalmazni.  

Milyen kezelések elérhetőek a férfiaknak? 

Ma már nem meglepő, ha szőrtelenítést, vagy szemöldökszedést kérnek az urak, emellett kozmetikumokat és parfümöket előszerettel használnak. Nem csak a bőr, hanem a szakáll ápolására is léteznek hatékony eljárások. Szalonunkban - nem csak érzékeny bőrűek számára-  alkohol és irritáló összetevők nélküli készítményeket alkalmazunk. Népszerűek azok a kezelések is, melyek több problémára nyújtanak megoldást és rövid idő alatt látható eredményt mutatnak. A kéz- és körömápolás is szerepet kap: az igényes körmök és puha kéz sem utolsó szempont. 

Plusz tipp, ha még nem jártál szalonban: kérlek, a kezelésekre frissen borotvált arccal érkezz, hiszen egy arcmasszázs során irritáció vagy szőrtüszőgyulladás léphet fel. Meglévő szakáll esetében természetesen nincs szükség borotválásra, ezzel együtt is megoldható az eljárás. 

Foglalj időpontot online, vagy telefonon, a 06/70-521-9434 számon!

Várlak szeretettel a 18. kerületi szalonunkban! 

 
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Megosztás