Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Bőrrák: nem a bőrön jelentkeznek az első tünetek!

2021.06.08.

Bőrrák: nem a bőrön jelentkeznek az első tünetek!

A bőrrák, vagyis a melanoma a bőr betegsége, viszont legtöbbször nem ott fedezhetjük fel legkorábban a tüneteit. Emiatt érdemes figyelned a tested jelzéseit!

Bár nem szeretünk erről a témáról beszélni, mégis elengedhetetlen a megelőzés és a megfelelő kezelés, ezért mindenképp érdemes tovább olvasnod. 

 

Az elmúlt néhány évben Magyarországon is jelentősen megnőtt a melanomás esetek száma. A Semmelweis Egyetem 2017-es felmérése szerint évente nagyjából 2300 új beteget regisztrálnak. 

 

Kinél fordulhat elő? Elsősorban a sok anyajeggyel rendelkező, világosabb bőrű és szemű embereket érintheti, de ritkább esetben jeletkezhet barna bőrűeknél is. 

 

Fontos felhívni a figyelmet a bőrrákra, és a gyakori szűrési vizsgálatokra! A melanoma tünetei nem feltétlenül a bőrön jelennek meg először, hanem testünk más-más szerveit, részeit is érintheti. Nézzük is meg, mire figyelj és mikor keresd fel a megfelelő szakorvost!

 

Látásproblémák

 

A homályos látás kifejezetten a melanoma egyik tünete lehet, hiszen nem csak a bőr, hanem szemünk is termel melanocitákat. Amennyiben az írisznél elszíneződések vagy pigmentfoltok jelennek meg, itt alakul ki a rák, akkor az homályos látást okozhat. 

 

Hasi görcsök

 

A hasi görcsöknél talán legtöbbünkben fel sem merül a bőrrák lehetősége, azonban a melanoma biznyos esetekben okozhat emésztőrendszeri gondokat is. Mivel a bőr és a szem mellett a gyomor is tartalmaz melanocitákat, így ezt a területet is érintheti a kóros elváltozás. Amennyiben a kellemetlen görcsök mellé hányás, hasmenés, vagy székrekedés is párosul, érdemes szakembert felkeresni.

 

Légzési nehézség

 

Ha áttétes bőrrák alakul ki, a könnyen lehúzódhat a tüdőre, ami légszomjat vagy köhögést okoz. 

 

Bőr alatti csomók

 

A melanoma kialakulásakor gyakran nem látható, viszont jól kitapintható csomók jelentkeznek a térdhajlatban, hónaljnál, valamint a nyirokcsomóiban is. Sajnos ebben az esetben sem láthatjuk a bőrön a betegség jeleit. 

 

Folyamatos hasi fájdalom

 

A máj környéki állandó hasi fájdalom is a melanoma tünete lehet, hiszen a bőrrák áttétei a májon is megjelenhetnek. Ez folyamatos, rendkívül fájdalmat jelent az illetőnek.

 

Ízületi fájdalmak

 

A rák a csontokat is gyorsan megtámadhatja, és a reumához hasonló tüneteket okoz. Ha úgy látjuk, hogy minden ok nélkül jelennek meg az ízületi problémák, leginkább a térd vagy a csípő környékén, mindenképp forduljunk szakemberhez! 

 

Ha bármilyen kérdésed van a bőrproblémákkal, kezelésekkel kapcsolatban, keress bizalommal a Le Grand Beauty 18. kerületi szalonban! Várlak szeretettel! 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!