Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Bőrmegújítás tavasszal!

2021.04.13.

Bőrmegújítás tavasszal!

Ha tavasz, akkor megújulás! A téli hónapok után kifejezetten érdemes elvégezni néhány tavaszi megújító kezelést, mellyel eltűntetjük a bőrhibákat.

De miért is fontos bőrünk felfrissítése ebben az időszakban? 

 

Télen a fűtött lakás levegője kiszárítja a bőrt, ami miatt visszaesik a nedvességmegtartó képessége. Ezekben a hónapokban csökken a tápanyagfelvétel, ami a ráncok kialakulását okozhatja, illetve a zsírtermelés is mérséklődik, így könnyebben jutnak át bőrünkön a káros anyagok. 

Hogyan készítsd fel bőröd a tavaszi időszakra? 

1, Bőrtisztítás

A tisztítás alapvetőnek számít a mindennapokban is, a nyár közeledtével pedig kiemelt szerepe van, amikor még több környezeti hatásnak tesszük ki bőrünket. A reggeli és esti arctiszítás is kihagyhatatlan, hiszen amellett, hogy eltávolítja a felesleges sminkmaradványokat, krémet, a káros anyagoktól is megszabadít. 

 

2, Peelingek 

Az elhalt hámsejtek és száraz bőrrészecskék eltávolítására a legjobb eszköz a peelingek alkalmazása. Használjunk különböző radírokat, gyümölcssavakat, vagy a hidrodermabráziós eljárás is kitűnő megoldás a bőrmegújításra. Ezután biztosan felfrissült és üde lesz bőrünk. A napos időjárás beköszöntével óvatosan kell bánnunk az erősebb hámlasztókkal, ilyenkor kerülni kell a napfényt! 

A hidrodermabráziós kezelésért keress a 06/70-521-9434 telefonszámon, vagy foglalj időpontot online!

3, Bőrápolás 

Tavasszal fokozatosan emelkedik a hőmérséklet is, így egy zsíros testápoló is sokkal nehezebbnek érződhet. Ilyenkor érdemes leváltani egy könnyedebb textúrájú krémre, és nagyobb hangsúlyt fektetni a nedvesség pótlására. Ebben az időszakban is fontos a bőr zsír- és víztartalmának megőrzése. A legjobb hidratálók közé tartozik a hialuronsav, és a glicerin is. Télen a szervezet D-vitamin tartalma lecsökken, ami fontos szerepet játszik a bőr állapotának alakulásában.  

 

4, Ajakápolás

A téli időjárás az ajkainkat sem kíméli. Repedezetté válik, ezért extra hidratálásra van szüksége. A tisztítás és peelingezés után felkenjük az ajakbalzsamot, amit legalább negyed órán keresztül rajtahagyunk.  

 

5, Fényvédelem

Tavasszal bőrünk még nincs hozzászokva az erős sugarakhoz, még nem rendelkezik önálló fényvédelemmel. Lényeges, hogy ilyenkor fokozatosan tegyük ki napsugárzásnak és használjunk megfelelő fényvédőt! 

 

6, Antioxidánsok 

Az oxidatív stressz ellen - amit az UV-sugarak bocsátanak ki - C-vitaminnal védekezhetünk. Emellett az E-vitamin gátolja a bőr öregedését, valamint támogatja a bőr védőrétegét is.

 

Ha kérdésed merült fel, keress bátran! Várlak a 18. kerületben, a Le Grand Beauty szalonban!

 
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!