A fiatal bőr titka

2021.04.13.

A fiatal bőr titka

Valójában semmilyen titok vagy varázslat nincs az ápolt, üde megjelenésben, csak egy tudatosan felépített bőrápolási rutin. Ennek része pedig a rendszeresen, - és ami még fontosabb - megfelelően végzett peeling!

Minden a bőr szarusodásával kezdődik. Ez egy természetes folyamat: 28 nap alatt a hámsejtek elszarusodnak, ezután pedig ismét megújulnak. Azonban elég gyakran rendellenesség jelentkezhet a szarusodás során. A problémák jellegében és a károsodás mértékében eltérések lehetnek. Nézzük is meg a szarusodási probléma lehetséges okait és kezelési módjait! 

 

Ichthyosis esetében a bőr pikkelyszerűen hámlik. Ez az okozza, hogy a bőr szarusejtjei kórosan elszaporodtak, emellett pedig megjelenik a szarupikkelyek leválásának zavara is. 

 

Acanthosis során fokozódik a sejtszaporodás, aminek következményeként a hám tüskés rétege megvastagszik. 

 

Parakeratozis kialakulásakor sejtmagok és sejtmaradékok mutathatók ki a szarurétegben, ami gyakran a szaruréteg megvastagodásával jár. 

 

A hiperkeratózisnak két fajtája jelenhet meg: az egyik a proliferatio-hiperkeratózis, melyet az UV-sugarak és a mechanikai hatások, mint a dörzsölés válthatnak ki. Ebben az esetben gyorsabb a sejtosztódás, így a szarusejtek száma is megnövekszik. A másik változata a retentio-hiperkeratózis, aminél az összegyűlt szarurétegek képtelenek maguktól leválni, így ehhez plusz segítségre van szükség. 

 

Mi lehet a megoldás? 

 

Szaruréteg leoldása az egyik legfontosabb lépés a bőr állapotának javításában. Ilyenkor megtisztítjuk a bőrt az elszáradt szarulemezkéktől, ezt érdemes az elején kúraszerűen alkamazni. Szuper megoldást nyújtanak a gyümölcssavak vagy a retinoid. Peeling után kerüljük a szolárium használatát vagy a napozást, hiszen ezek elősegítik a bőr szarusodását. 

 

A különböző hámoldókat leginkább a karon található reszelős bőr kezelésére ajánlom. Emellett frimátorok keféivel távolíthatjuk el a felesleges anyagokat, utána pedig a megfelelő hidratálás sem maradhat ki. A tartós eredmény elérése érdekében elengedhetetlen a mindennapos otthoni, mechanikai peeling is.

A harmadik lépés a kiváltó okok megszüntetése. Sok esetben a komedogén anyagok, krémek, vagy a folyamatos dörzsölés okozza a szarusodási zavarokat. Mérjük fel, pontosan mi áll a háttérben, és lehetőleg minél előbb szüntessük meg ezeket. 

További tanácsokért fordulj hozzám bizalommal, a 06/70-521-9434 telefonszámon!

Várlak a 18. kerületben, a Le Grand Beauty szalonban!
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Megosztás