Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

6 tévhit a bőrápolásról, amit lehet, hogy Te sem tudtál!

2021.06.01.

6 tévhit a bőrápolásról, amit lehet, hogy Te sem tudtál!

Sokan szeretnénk egészséges és ragyogó arcbőrt, amihez gyakran keresünk fel szépségápolással foglalkozó weboldalakat, blogokat, de a közösségi médiában is rengeteg beauty témájú oldallal találkozhatunk. Számtalan hasznos praktikát elleshetünk másoktól, azonban óvatosnak kell lennünk, mert legalább ennyi haszontalan, sőt még káros tanácsot is kaphatunk a hozzá nem értőktől.

Ezért minél több fórumot olvasunk, annál bizonytalanabbá válunk, hiszen rengeteg ellentmondás lehet a különböző felületeken. Nem csodálkozom, ha ezek után valaki nem tudja eldönteni mi a valóság és mi az egyszerű hiedelem. Nézzük is meg a leggyakoribb tévhiteket, amiket érdemes messziről elkerülnöd!

1, ‘Fényvédő csak nyáron szükséges’ Igaz ez?

A válaszom egy határozott nem! Sokan csak nyáron, a nyaraláson használnak naptejet, pedig egyre több helyen olvashatunk a fényvédelem fontosságáról. Nem győzöm hangsúlyozni a vendégeimnek is, hogy a megfelelő fényvédő elengedhetetlen az egészséges és ápolt bőr megtartásához. Nem csak nyáron, de a kevésbé napos időszakokban is lényeges a használata, hiszen attól, hogy közvetlenül nem süt ránk a nap, UV-sugarak még így is érik bőrünket. A bőr öregedéséért pedig legnagyobb részben nem más felelős, mint az UV-sugárzás! 

2, ‘Léteznek olyan hatóanyagok, amelyek a bőr mélyére hatolnak’

A legtöbb kozmetikumban található összetevő valójában csak a felhámban érvényesíti hatását. Ezek a hatóanyagok kevés része jut át a hámon, emiatt is ajánlott a rendszeres használat. Ennek ellenére természetesen találkozhatunk olyan hatóanyagokkal, melyek elérik a mélyebb rétegeket is, mint a retinolok vagy a glikolsav, mely a felhámot hámlasztva serkenti az alsóbb rétegek kollagéntermelődését. 

3, ‘Kinyomhatom a pattanásaimat vagy nem?’

Jegyzed meg: legfontosabb dolog, hogy soha ne nyomkodd a pattanásokat! Tudom, hogy nehéz, főleg ha egy hatalmas duzzadt csúfságról van szó a homlokod közepén és szeretnél minél előbb megszabadulni tőle. De hidd el, jobban jársz, ha nem piszkálod! Amikor kinyomsz egy pattanást, nyílt seb keletkezik. Ez könnyen elfertőződhet és begyulladhat, amivel nagyobb az esély egy visszamaradt hegre. 

4, ‘Termék, ami összehúzza a pórusokat!’

Valóban képes egy kozmetikum összehúzni a pórusainkat? Képes a pórus nyílni és záródni? A folyamat nem ilyen egyszerű. A faggyúmirigypórusok látványosak lehetnek, ha a faggyúképzés aktív. Ilyenkor a kijárat eltömődhet és mitesszerek alakulnak ki. A faggyúképzést a hormonális folyamatok irányítják, így a különböző időszakokban sokkal szembetűnőbbek lehetnek pórusaink. Ezen a megfelelő és rendszeres arctisztítás természetesen sokat segíthet.

5, ‘Ami nem természetes, az káros!’ 

Hatalmas tévhit! Sokan a natúrkozmetikumok hívei, azonban tudni kell, hogy gyakran a természetes anyagokból készült termékeket kevésbé ellenőrzik, mint a ‘normál’ kozmetikumokat, melyek komoly ellenőrzéseken mennek keresztül és higiéniai szabályozásoknak kell megfelelniük, mire a polcokra kerülhetnek. Ezért az otthon, felülvizsgálat nélkül készült kenőcsöket próbáljuk meg elkerülni. A vásárlás során figyeljünk a hatóanyagokra, de nem kell félni tőlük. Érdemes parfüm- és alkoholmentes kozmetikumokat beszerezni, azonban így is előfordulhat, hogy egy-egy összetevő helyi irritációt okoz. Ebben az esetben váltsunk terméket. 

6, ‘Nem lehet hozzászokni egy termékhez’ 

Valójában egy idő után bőrünk hozzászokhat egy kozmetikumhoz, ami utána már nem olyan hatást fejt ki, mint az elején. Ez egy teljesen normális jelenség, ami akkor alakul ki, ha egy sejtünk túl sokat kap egy jelátvivőből, megválik a saját jelvevő antennáitól, így megszűnik a hatás. Emiatt érdemes váltogatni a termékeket, hogy ne szokjunk hozzá túlságosan. 

Ha kérdésed van a bőrápolással vagy kezelésekkel kapcsolatban, keress bátran a 18. kerületi Le Grand Beauty szalonban! Várlak szeretettel!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!