Hámlasztás

2021.03.19.

Mire jó és milyen hatásai vannak a különböző peelingeknek?

A tudatos arcápolás elengedhetetlen alkotóeleme a hámlasztás, amely során szinte csodákat művelünk a bőrrel, hiszen több fajta problémára, bőrhibára is megoldást nyújt, ezért rendkívül népszerű.

 

A peeling alapvetően a bőr megújulását szolgálja, egy vagy több hámréteg eltávolításával, melyet az arcon, nyakon, és/vagy dekoltázson végzünk. Hámlasztás segítségével szűkíthetők a pórusok, eltávolíthatók, mérsékelhetők az apróbb ráncok, aknék, pigmentfoltok, emellett puhább és egyenletesebb bőrfelület érhető el.

 

Bőrünk természetes módon képes az elhalt hámsejtek eltávolítására, ez a folyamat azonban különböző tényezők hatására lelassulhat. Ilyen például a napfény, egyes bőrbetegségek, de az idő múlása sem kedvez ennek a ciklusnak. Abban az esetben, ha bőrünk valamilyen okból nem tud megújulni, arcunk száraz, élettelen, ráncos, de akár pattanásos is lehet, így szükség van extra segítségre, hogy a felesleges rétegeket eltávolítsuk, arcunk pedig újra ragyogó legyen! A kezeléseket leginkább őszi, téli időszakra érdemes ütemezni, hiszen fontos, hogy ilyenkor kevés napfény érje bőrünket. Kivétel a hidrodermabrázió, ez egész évben elvégezhető.

 

Milyen típusai lehetnek a peelingnek? 

Hámlasztás esetén beszélhetünk mechanikus, biológiai, kémiai és lézeres (termikus) peelingről. Mindegyik eljárás különböző hatékonysággal növeli a bőrfelszín közelében található erek vérellátását, valamint segíti a bőr regenerálódását. A hámlasztásokat más-más bőrmélységekben végezzük: intenzitás szerint megkülönböztetünk felületi, középmély és mély peelingeket. Ezen kívül természetesen az eltérő fajtájú és mélységű hámlasztások kombinációit is alkalmazhatjuk.

Milyen bőrre, problémákra ajánlott a hámlasztás?  

Szinte bármilyen bőrön alkalmazható a peeling, fontos azonban a bőr diagnosztizálása és az ennek megfelelő kezelés kiválasztása. Ha segítségre van szükséged a számodra ideális peeling kiválasztásában, vedd fel velem a kapcsolatot, van lehetőség egy egyedi otthon használható hámlasztó csomagra is, ezen a számon állok a rendelkezésedre 06/70-521-9434 telefonszámon!

Mechanikai peeling

A mechanikai hámlasztás különböző erővel radírozza, illetve “lerobbantja” az elhalt bőrsejteket, ami által gyorsítja, elősegíti a természetes hámlási folyamatot és élénkíti a bőr mikrocirkulációját. Ilyen például a mikrodermabrázió, vagy a dermabrázió is. 

Dermabrázió alatt a bőr felső rétegeinek mechanikus lecsiszolását értjük, forgófejű gyémántcsiszolóval. A kezeléssel tökéletesen eltávolíthatjuk a kisebb hegeket, ráncokat, hiszen ez a fajta hámlasztás a bőr felső rétegeit távolítja el közepes mélységig.

Amennyiben gyémántfejes csiszolást szeretnél, akkor még van április végéig lehetőséged rá, utána nem ajánlott a fényérzékenység miatt, mert az UV hatására pigmentfoltos lehet a bőr. Kérj időpontot még most, a 06/70-521-9434-as számon vagy ide kattintva online.

Illetve a dermabrázióról itt találsz még több információt. 

 

Kémiai hámlasztás

A kémiai peelingek (AHA, BHA, PHA savak) úgy oldják le az elszarusodott bőrsejteket, hogy közben leépítik a kötőanyagokat és a ceramidot. A hámlasztást eltérő erősségű savakkal végezhetjük, melyeknek több típusát különböztetjük meg aszerint, hogy milyen mélyen fejti ki hatását. A felszíni, gyümölcssavas (Alfa-hidroxisav, AHA) hámlasztók segítik a bőr megújulását, a napfény okozta öregedés nyomainak enyhítését és növelik a bőr hidratáltságát. A középmély peeling során, a triklórecetsav már a bőr alsóbb rétegeibe is eljut, így megújítja a fáradt rostokat, emeli a kollagéntermelést, jó hatással van a kötőszövetekre, így a kisebb hegek, ráncok és bőrhibák is kezelhetők vele.

Lézeres peeling

A termikus, azaz lézeres hámlasztást leginkább a kémiai peelinghez lehet hasonlítani. A lézerrel célzottan a felső hámréteget gőzöljük, majd eltávolítjuk. Az eljárás a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti hatását, ezáltal a kollagénrostok összehúzódnak, ami simává varázsolja a bőrt. Fontos, hogy ezt a kezelést kizárólag tapasztalt szakember végezheti. 

Milyen esetekben NEM ajánlott a hámlasztás?

- Napos időszakban

- Fényérzékenyítő gyógyszerek szedése során (pl. A-vitamin)

- Ekcéma, rozacea esetén

- Terhesség

- Gyullad, allergiás bőr

- Nyílt seb, pikkelysömör 

 

Milyen hatás érhető el a hámlasztással?

 

- Az elhalt hámsejtek leválása során regenerálódik a bőr

- A felhám elvékonyodik, ezzel együtt tömörebbé válik

- Megújul a bőr kollagén- és elasztin állománya, így nő a bőr vízmegkötő képessége

- A bőr színe, pigmentáltsága egyenletesebb lesz

- Hegek, ráncok halványítása, vagy eltüntetése

Milyen hámlasztó, bőrmegúíjtó kezeléseket végzünk a Le Grand Beauty-nál?
A részletes leírásokat a kezelések nevére kattintva éred el.

Skin Rénov Phyts glikolsavas, 4 alkalmas bőrhámlasztó kúra.

Mélyrétegi bőrmegújító kúra (6 alkalmas)

Hidrodermabráziós arccsiszolás 4 alkalmas kúra táplálással, arc-, és dekoltázsmasszázzsal

Gyémántfejes bőrcsiszolás 4 alkalmas kúra (mikrodermabrázió), táplálással arc-, és dekoltázs masszázzsal

Foglalj időpontot ide kattintva vagy a 06/70-521-9434 telefonszámon!

 

Várlak Téged is szeretettel, a 18. kerületi szalonunkban!

 
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

Megosztás