Kapcsolat

Lévay Nagy Erika 

Bejelentkezés: +36-70/521-9434

a bemutatkozás ide kattintva elérhető

 

Email:576c5deb4c82e524cfc9f12d3b118488

Cím: 1185.Bp Nagybánya u. 9

online időpont foglalás ide kattintva elérhető

Kozmetika nyitva tartása: 

Hétfő: 10.00 - 19.00
Kedd: 10.00 - 19.00
Szerda: 10.00 - 19.00
Csütörtök: 10.00 - 19.00
Péntek: 10.00 - 19.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Hasznos tippek-tanácsok

5 Tipp a maszk okozta bőrhibák, pattanások ellen

2021.03.01.

5 Tipp a maszk okozta bőrhibák, pattanások ellen

Immár egy éve, hogy életünk velejárója a maszkviselés: boltokban, üzletekben, illetve nagyobb városokban még az utcán, a szabad levegőn is kötelező hordani. Manapság még fontosabb lenne egészségünk megőrzése, azonban ennek elsődleges védelmezője, a bőr, sokkal több káros hatásnak van kitéve, éppen a maszk viselése miatt.

 Bőrünk így képtelen rendesen lélegezni, és az általunk kifújt levegő hatására pedig könnyen befülledhet, ami megfelelő közeget biztosít a kórokozók számára. 

Fontos a maszkviselés, viszont bőrünk megszenvedi ennek folyamatos használatát: sajnos sokakat érint a fokozottan pattanásos arc és az ebből kialakuló egyéb problémák. Mivel a maszk használata még jó ideig életünk része marad, ezért megmutatom, mit tehetsz a megelőzés vagy a bőrproblémák csökkentése érdekében:

1, Sokszor említem, hogy a tudatos bőrápolás az alapja mindennek, és ez jelen esetben is igaz. Legyen a mindennapok része az arcápolási rutin! Pár percet igényel, de ha ezt beiktatod a napjaidba, sokkal egészségesebbé válik a bőröd.

2, Pamut maszk esetén érdemes pár használat után lecserélni, valamint magas hőfokon, bőrbarát mosószerrel kimosni. 

3, Az alapvető arcápolási rutint kibővíthetjük extra hidratálással, ami télen amúgy sem árt. Használj arcmaszkokat és pakolásokat bőrödre, de a kiválasztásánál figyelj az összetevőkre, vagy kérj tanácsot kozmetikusodtól!   

4, Lehetőség szerint kerüld vagy minimalizáld a smink használatát. Az alapozó, púder vagy a pirosító csak eltömíti pórusaidat, ami további problémákhoz vezet. Ha mindenképp sminkelnél, akkor pedig próbáld meg nagyon vékony rétegben felvinni az arcodra.

 

 

5, Semmiképp se kezdd el piszkálni a már meglévő pattanásokat, hiszen ezzel csak rontasz helyzeten! Helyette kezeld kíméletesen, gyulladáscsökkentő kozmetikumokkal! Ebben az esetben is tudok neked segíteni, hogy pontosan milyen hatóanyag tartalmú kozmetikumokat használj! Nyugodtan hívj, állok a rendelkezésedre: 06/70-521-9434.

Várlak szeretettel a 18. kerületben, a Le Grand Beauty szalonban!
vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!